توقيت القاهرة المحلي 17:37:37 آخر تحديث
  مصر اليوم -

أكرم حسني ينفي تعديه على حقوق ملكية "بلاد طيبة"

  مصر اليوم -

  مصر اليوم - أكرم حسني ينفي تعديه على حقوق ملكية بلاد طيبة

أكرم حسني
القاهرة – مصر اليوم

نفى الإعلامي أكرم حسني، تعديه على حقوق الملكية الفكرية لأغنية "بلاد طيبة"، التي غناها الفنان محمد منير.

وكتب أكرم، على صفحته الشخصية عبر موقع التواصل الاجتماعي "فيسبوك"، "على الرغم من إن في ألف حاجة أهم من الموضوع اللي هاتكلم فيه، لأن ظروف البلد مش ناقصة، ولكن من حقي أرد على ادعاءات، بدأت تنتشر اليومين اللي فاتوا عن إني تعديت على حقوق الملكية الفكرية، للأستاذ المحترم ‏مدحت الخولي، مؤلف وملحن أغنية (بلاد طيبة)، للكينج محمد منير، والفنانة الكبيرة أنوشكا، وإني استخدمت لحنها في برنامج (أسعد الله مساءكم من جديد)، بدون ما أخد تصريح بده".

وأضاف أكرم، "أولًا: أنا عمري ما تعديت على حق أو مجهود أي فنان أو مبدع، لأني عارف كويس أوي يعني إيه حد يتعب ويلاقي حد جه أخد مجهوده على الجاهز ونسبه لنفسه، وبالتالي قبل ما استخدم لحن الأغنية تقدمت بطلب لجمعية المؤلفين والملحنين بتاريخ 8 تشرين الأول/ أكتوبر الجاري لاستخدام اللحن، وتم التصريح ليا باستخدامه".

وتابع حسني، "ثانيًا، بعدما عرفت أن الأستاذ مدحت عاوز ياخد إجراء قانوني، حاولت الاتصال بيه عشان أوضح له الموقف، بس هو للأسف مردش عليا، فبعت له رسالة وقلتله أنا أكرم حسني وبحاول أكلمك، ولكنه للأسف بردو مردش عليا".

واستطرد، "ثالثًا، الإجراء اللي أنا بعمله دا مش وليد النهاردة، لأني بقدم برامجي في التليفزيون من أكتر من 5 سنين، وهتلاقوا صورة مع البوست ده، بتوضح إني بعمل دا من سنة 2010 لحفظ حقوق المبدعين أصحاب الحقوق".

وأكمل حسني، "رابعًا، وده أهم ما يعنيني في الموضوع، بعد اتخاذي كافة الإجراءات الرسمية، هو اتصال الكينج الفنان الحقيقي اسمًا وحجمًا محمد منير بيا، فوجئت بيه بيكلمني في التليفون، وبيقوللي يا أكرم أنا باحييك على الأغنية، وأنا اتبسطت بيها جدًا، وضحكت من قلبي وأنا بتفرج عليها، وأوعى تلتفت لأي حد عايز يحبطك، وخليك مركز في شغلك وبس، ودا إن دل على حاجة، فهو بيدل على احترام هذا الفنان، وإن حجمه الفني وتاريخه دول مجوش من فراغ، تحية من كل قلبي للكينج لتواضعه وحبه للناس".

egypttoday
egypttoday

الإسم *

البريد الألكتروني *

عنوان التعليق *

تعليق *

: Characters Left

إلزامي *

شروط الاستخدام

شروط النشر: عدم الإساءة للكاتب أو للأشخاص أو للمقدسات أو مهاجمة الأديان أو الذات الالهية. والابتعاد عن التحريض الطائفي والعنصري والشتائم.

اُوافق على شروط الأستخدام

Security Code*

 

أكرم حسني ينفي تعديه على حقوق ملكية بلاد طيبة أكرم حسني ينفي تعديه على حقوق ملكية بلاد طيبة



هيفاء وهبي تسحر الأنظار بأبرز إطلالاتها لصيف 2026

بيروت ـ مصر اليوم

GMT 02:05 2025 الإثنين ,18 آب / أغسطس

الجينز دليل لإطلالة كاملة تناسب كل المواسم

GMT 02:47 2024 السبت ,16 تشرين الثاني / نوفمبر

سامسونغ تكشف عن حاسوبها الجديد Galaxy Chromebook Plus

GMT 06:13 2025 الجمعة ,07 تشرين الثاني / نوفمبر

شيفروليه سبارك الجديدة بتصميم رياضي وقدرات كهربائية

GMT 08:09 2020 الأربعاء ,28 تشرين الأول / أكتوبر

حظك اليوم برج الجوزاء الخميس 29 تشرين الثاني / أكتوبر 2020

GMT 05:08 2024 الأربعاء ,21 آب / أغسطس

مرشح رئاسي معتدل ينتقد سياسة الحجاب في إيران

GMT 20:04 2026 الأربعاء ,22 إبريل / نيسان

تعرف على عاصمة الشوكولاتة في العالم

GMT 21:50 2021 السبت ,27 تشرين الثاني / نوفمبر

الفيديو كليب صورة افتراضية

GMT 05:23 2026 الأربعاء ,11 آذار/ مارس

«أبل» تستعد لإطلاق أرخص «ماك بوك» في تاريخها
 
Egypt-today

Maintained and developed by Arabs Today Group SAL
جميع الحقوق محفوظة لمجموعة العرب اليوم الاعلامية 2025 ©

Maintained and developed by Arabs Today Group SAL
جميع الحقوق محفوظة لمجموعة العرب اليوم الاعلامية 2025 ©

egypttoday egypttoday egypttoday egypttoday
egypttoday egypttoday egypttoday
egypttoday
Pearl Bldg.4th floor 4931 Pierre Gemayel Chorniche,Achrafieh Beirut- Lebanon
egypt, egypt, egypt